TIINA WILEN-JÄPPINEN
Järkyttävä uutinen kiiri 4.12.2016 valtakunnallisiin uutisotsikoihin: ”Imatran ampumisessa surmansa sai kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Wilen-Jäppinen”.

Menetys oli sanoinkuvaamaton lapsille, puolisolle, laajalle ystäväpiirille ja koko Imatralle.

Tiina oli päämäärätietoinen nainen. Lukion jälkeen hän opiskeli sahatyönjohtajaksi ja datanomiksi. Myöhemmin hän lähti mukaan politiikkaan hoitamaan yhteisiä asioita.

Tiinaa tarvittiin Imatralla ja tarvittaisiin jatkossakin. Tiinan loi politiikkaan puolue- ja kuntarajoja ylittävää yhteistyötä. Periksi hän ei antanut. Jos Tiinasta oli kiinni, asiat vietiin loppuun asti.

Imatran kehittäminen oli Tiinalle ensiarvoisen tärkeää. Aivan erityisen paikan Tiinan sydämessä oli saanut Vuoksenniska, Tiinan nuoruusiän asuinpaikka. Välillä oikein naureskeltiin Tiinan tokaisuille, kun kaikki olisi pitänyt hankkia Vuoksenniskalta – vaikka kyseistä palvelua tai tuotetta ei olisi sieltä enää saanutkaan.

Tiinalla ei ollut peukalo keskellä kämmentä, kun piti rakennushommia tehdä. Oppia rakentamiseen hän oli saanut aikoinaan isältään omakotitalon rakentamisessa. Yhdessä puolisonsa Hannun kanssa Tiina rakensi kesämökin. Pariskunnan viimeiseksi yhteisprojektiksi jäi keittiöremontti. Tiina jaksoi aina olla kiinnostunut rakentamiseen liittyvistä asioista.   

Tiina oli erinomainen kuuntelija. Ei ollut asiaa, joista ei voinut Tiinalle puhua. Tiina välitti ja halusi auttaa kaikkia keskustelukumppania kaipaavia. Tiinalla oli aikaa kaikille – tasapuolisesti.

Luonto, mökki, moottoripyöräily ja lenkkeily olivat Tiinalle tärkeitä. Syksyllä 2015 Tiina kirjoitti facebook sivustolle: ”Koko kesän olen vain lenkkeillyt ja vähän humputellutkin, siis nauttinut elämästä”.

Polvileikkauksen jälkeen Tiinalle koitti uusi elämä. Hän nautti lenkkeilystä, ja kaveriksi pääsi kaveriporukasta kuka milloinkin. Tiina oli elämänsä kunnossa ja täynnä virtaa. Tiina rakasti Imatran uusia lenkkeilymahdollisuuksia, ja Lammassaaren ympäristöstä hän oli erityisen ylpeä. Ja syystäkin. Sinne oli panostettu ja lopputulos on ollut kaikkia kuntalaisia ilahduttava.

Humputtelulla Tiina viittasi varmaan tanssimiseen. Tiina oli ystäväporukan ”Dancing Queen”. Ystäväporukassa vietettiin pikkujouluja, rapu- ja grillijuhlia, teatteri-iltoja jne. Illanistujaiset päättyivät aina tanssiin ja musiikin kuunteluun. Tiina rakasti tanssimista erityisesti Abban tahtiin. Sellaisena Tiina erityisesti muistetaan – nauravana, iloisena, tanssivana.

Tiina ja Hannu ehtivät olla naimisissa 30 vuotta. Hääpäivää pariskunta vietti syksyllä 2016. Tiinan suurin ja kallisarvoisin perintö on kaksi ihanaa tytärtä – Jenny ja Nelly. Tyttöjen aikuisuuteen saattaminen, kouluttautuminen ja asettuminen omilleen oli Tiinalle erityisen tärkeää.

Tiina Wilen-Jäppinen, Imatra