KATRI IKÄVALKO

Katrin, 36-vuotiaan elämäniloisen ja aurinkoisen ihmisen elämä päättyi kesken hauskan pikkujouluillan. Tuohon viimeiseen iltaan sisältyi hänelle rakkaita asioita: ystävyyttä, naurua, teatteria sekä keskustelua hyvän ruoan ja juoman äärellä.

Katri osasi ottaa ilon irti elämän pienistä ja suurista iloista.
Hän rakasti ihmisten seuraa, matkustelua, vieraita kieliä, kirjoja ja kuubalaisia rytmejä. Koskaan ei ollut niin kiire, etteikö olisi ehtinyt poiketa kahvilaan tai kyykistyä ottamaan kuvan perhosesta. Hänen oli vaikea vastustaa kaunista käsilaukkua tai sievää muistikirjaa.
 Autossa hän lauloi täysillä Eppu Normaalin biisiä, eikä piitannut, vaikkei yksikään sävel osunut kohdalleen.

Siinä oli ihminen, jota ei kannattanut haastaa Trivial Pursuitiin. Toimittajan työ sopikin hyvin erittäin tiedonhaluiselle naiselle, jonka muisti oli rautaa.

Lapset ja perhe olivat Katrille tärkeintä maailmassa. Ruuhkavuosia elänyt kolmen lapsen äiti löysi aikaa yhteisille metsäretkille ja leffailloille. Hän huristeli ympäri Imatraa kuljettaessaan lapsiaan harrastuksiin. Puoliso menetti vaimon, joka oli niin harvinaisen sovitteleva ihminen, että riidat jäivät väliin.

Katri oli myös sukurakas. Hän oli innoissaan, kun pääsi serkun häihin tai sisarentyttären rippijuhliin. Sosiaalinen, ystävällinen ja aidosti muista ihmisistä välittävä Katri sai ympärilleen laajan ystäväjoukon. Hänellä oli aina aika pysähtyä juttelemaan naapurin kanssa tai kuunnella työkaverin huolia.

Katri syntyi 19.6. 1980 Imatralla perheen kuopuksena. Hän oli äidin, isän ja kahden isomman sisaruksen silmäterä. Katri oli touhukas, iloinen, rohkea ja utelias lapsi. Pikkuvanhanakin saattoi pitää tyttöä, joka jutteli mielellään aikuisten kanssa aiheesta kuin aiheesta kahvipöydässä.

Katri lähti lapsuudenkodista vain 16-vuotiaana käydäkseen Kuopion IB-lukion. Sieltä nuoren naisen tie vei Turun yliopistoon kieli- ja käännöstieteiden opiskelijaksi. 
Hän päätyi sisarensa kanssa samaan työhön toimittajaksi.

Katri ehti työskennellä Uutisvuoksessa ja Etelä-Saimaassa yli kymmenen vuotta. Hän oli pidetty työkaveri ja rautainen ammattilainen. Katri tarttui mielellään uusiin haasteisiin, ja hänet nähtiinkin eri tehtävissä niin toimittajana kuin tuottajana.
 Häneltä riitti tarmoa myös yhteisen hyvän jakamiseen, kuten toimintaan Itä-Suomen sanomalehtimiesyhdistys ISSY:ssä.

Katri Ikävalko, imatralainen, toimittaja Etelä-Saimaassa ja Uutisvuoksessa